Creatives

 

Theatergroep SPOT streeft ieder seizoen weer naar het hoogst haalbare niveau voor de musical. Daarom werken we samen met professionals die het beste uit de spelers weten te halen en de productiewerkzaamheden coördineren. Wij stellen onze creatives graag even voor.

Regie-assistent, Productie

Vera heeft theater-, film- en televisiewetenschappen gestudeerd in Utrecht. Ze volgde daar de specialisatie ‘Filmdramaturgie’ en runde tevens het productiebureau ‘Video’, een productionele werkgroep waarbinnen studenten hun opgedane kennis omtrent film in de praktijk konden brengen. Tijdens en na haar opleiding was zij betrokken bij een groot aantal korte films, zowel als regisseur als dramaturg en opnameleider. Na haar opleiding volgde Vera de passie die zij als klein kind altijd al had en ging ze werken bij het grote internationale circus ‘Cirque du Soleil’. Zij bekleedde daar de functie ‘Front of House Supervisor’ en reisde jarenlang heel Europa door met de shows ‘Varekai’, ‘Corteo’, ‘Totem’ en ‘Alegria’. Zo ontdekte Vera dat haar grootste passie is, waar kunst en publiek samenkomen. Ze besloot dan ook verder te willen in de theaterwereld. En zo kwam ze een aantal seizoenen geleden bij Theatergroep SPOT terecht. Zij ging aan de slag als productieleider voor de productie ‘Moulin Rouge’. Vorig seizoen kwam daar ook nog de functie van regie-assistent bij. Dit alles in een prettige samenwerking met Jessica Fuchs.

Choreograaf

Rina ontwikkelde haar dansvaardigheden door het volgen van workshops naast haar werk in het bedrijfsleven. Rina is grotendeels autodidact. Eind jaren ’90 stond ze voor het eerst als performer op het podium en heeft ze jaren voor uiteenlopende dansprojecten gewerkt onder meer in jazz funk, moderne dans en latin fusion.

Naast podiumkunstenaar is Rina ook werkzaam als NLP-coach, choreograaf en trainer. Ze heeft haar naam verbonden aan diverse musicalproducties en werkt onder de vlag van haar bedrijf ‘Raspberry Bloom’ aan verschillende opdrachten voor jong en oud op het gebied van dans, theater en spiritualiteit.

Rina is de grondlegger van Blooming Talents, een trainingsprogramma dat zich richt op jonge danstalenten die geen professionele dansopleiding hebben gevolgd of kunnen volgen. Ook heeft ze haar eigen workshopprogramma op het gebied van meditatie. Homemade, zoals ze dit zelf noemt, aangezien Rina opgroeide met meditatie.

Vocal Coach

Nicky Bouwers studeerde (klassiek) zang aan het Utrechts Conservatorium bij Jón Thorsteinsson, afgerond met een Master Uitvoerend Musicus. Momenteel studeert zij verder bij Charlotte Margiono. Verder studeerde zij HaFa-directie, met bijvak koordirectie.
Zij is regelmatig te horen als oratoriumzangeres, zoals het Weihnachtsoratorium van Bach, de Petite Messe Solenelle van Rossini en de Messiah van Händel. Met pianist Thijn Vermeulen vormt zij een vast duo en heeft zij een CD uitgebracht. Ook werkte zij in België mee als soliste met repertoire van de Vlaamse componist Paul Schollaert. Verder is zij dirigent van diverse koren en wordt zij regelmatig als projectdirigent gevraagd. Ze is een specialist in stemvorming voor koren en een veel gevraagd zangcoach van koren in Nederland.

Regie

Jessica Fuchs is een creatieve dame met een grote verscheidenheid aan activiteiten op haar naam. Wel vinden al deze activiteiten binnen het theater plaats, of zijn ze daaraan gerelateerd. Jessica is een bevlogen regisseur, maar een minstens zo bevlogen actrice. Juist doordat ze zelf nog veel op de planken staat, weet ze als regisseur ook heel goed wat mensen boeit en hoe je de zaken goed overbrengt.

Regisseren doet zij als coach samen met de acteurs. Ze probeert het beste uit ieder individu naar boven te halen en daarnaast ook uitdagingen te bieden. Elk stuk is uniek en zal zij dan ook als zodanig behandelen en neerzetten.
Ze is niet bang voor een uitdaging. Zo heeft ze bij het Dolfinarium shows geregisseerd met dieren. Daarnaast heeft zij apart stemregie gedaan en de spelers gecoacht in de bewegingen van de karakters voor de theatervoorstellingen van ‘het Zandkasteel’, zoals bekend van TV.

Jessica heeft aan de universiteit van Utrecht haar ‘Master of arts’ behaald. Ze heeft ontelbaar veel cursussen, masterclasses en workshops gevolgd bij de ‘groten der aarde’ en uiteindelijk heeft ze bij de Theaterfabriek in Rotterdam haar regieopleiding gedaan.

Inmiddels heeft Jessica al vele stukken op haar naam staan en vorig jaar won ze nog een prijs voor beste regie voor haar versie van ‘Equus’ voor het ‘Vrij Theater’ in Den Haag. ‘3 Musketiers, de musical’ is de derde productie die zij voor Theatergroep SPOT regisseert.

Muzikaal leider

Richard FitzHugh beleeft met ‘3 Musketiers’ zijn achtste productie als muzikaal leider bij Theatergroep SPOT. Richard is begonnen als eerste pianist bij ‘Into the Woods’ en heeft de afgelopen seizoenen de orkesten gedirigeerd en muziek gearrangeerd voor de overige producties.

Deze getalenteerde Engelsman studeerde eigenlijk wiskunde aan Cambridge, waarna hij verder ging met Composition aan the Royal College of Music in Londen en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Intussen werkt hij intensief met verschillende koren en werkt hij aan musical- en operaproducties op zowel amateur als professioneel vlak. Deze veelgevraagde dirigent, arrangeur en pianist werkte o.a. mee aan producties van Mavelle (Zoetermeer), Rits (Delft), Westend (Hoorn), Sempre Sereno (Wageningen) en Prestige (Voorburg). Daar komt ook nog bij dat hij een paar jaar geleden meewerkte als muzikaal leider bij ‘Musical Memories’ in Haarlem, een grootschalig musicalconcert met o.a. Rene van Kooten, Linda Wagemakers, Marleen vd Loo en Tony Neef.