Orkest

 

Drums

Sebas van Vugt speelt op de drums!

Sebas van Vugt is een bevlogen muzikant met een zeer brede achtergrond. Tijdens zijn studie aan de Havo voor Muziek & Dans (Codarts) kwam hij in aanraking met veel verschillende stijlen en begon hij zich ook in andere instrumenten te verdiepen. Zo speelt hij, naast zijn oude liefde drums, o.a. ook gitaar en zingt hij. Sebas is een echte bandmuzikant, actief als drummer in de band ‘eVe’ en daarnaast als sessiemuzikant. Hij heeft vanaf zijn 13e in vele bands gespeeld als lid of sessiemuzikant en inmiddels zo’n 12 cd’s op zijn naam staan. Ook speelde hij in de rockopera ‘Jessy, the malice’ van zijn toenmalige band ‘Eyes Can’t See’ als vocalist/drummer in het theater, welke zeer lovend werd ontvangen. Daarnaast geeft hij sinds 2006 les in diverse instrumenten en is hij bandcoach op zijn eigen muziekschool. Daarnaast is hij actief als live geluidstechnicus. Sebas zal dit seizoen voor de derde keer in het orkest van Theatergroep SPOT plaatsnemen als drummer bij de productie ‘3 Musketiers’. Meer informatie over Sebas of zijn workshops is te vinden op sebasmuziekworkshops.nl en eveband.nl
Percussie

Anne Duindam speelt percussie!
Anne komt uit een muzikaal gezin en is dan ook als klein meisje (zoals velen) begonnen op blokfluit. Al snel had ze besloten dat ze dwarsfluit wilde gaan spelen, maar daar moet je toch echt wel een jaar of acht voor zijn, anders komen al je vingers niet bij de klepjes. Vlak voor haar achtste verjaardag probeerde ze vast wat op een fluit van de vereniging en op haar achtste verjaardag kreeg ze haar eigen dwarsfluit om echt te starten. Nu zult u denken: ‘Er staat toch percussie bij haar naam?!’ Dat klopt. Tot haar 16e heeft ze met veel plezier dwarsfluit gespeeld in een orkest. Ook deed ze af en toe al mee met de slagwerkgroep als deze te weinig mensen had en later deed ze dat er gewoon naast het dwarsfluiten bij. Toen ze bij haar sportvereniging van trainingsdag moest wisselen, heeft ze besloten om over te stappen naar slagwerk. Dat was makkelijker wegsluipen tijdens de repetities. En natuurlijk ook omdat ze haar grote broer (Niels Duindam o.a. bekend van The Dynamite Blues Band en Harmony Glen) achterna wilde, want wat hij allemaal op slagwerk kan wilde (en wil) zij ook wel kunnen!

Zodoende is zij sinds haar 16e slagwerker geworden bij een harmonieorkest en dit is inmiddels uitgebreid tot percussie en melodisch slagwerk met o.a. mallets, pauken en drums. Vandaag de dag zit zij nog steeds bij een harmonie orkest, maar ook bij een drumfanfare. Daarnaast gaat zij elk jaar op tournee met een semi-professioneel ‘wind orchestra’ en valt ze her en der in bij verschillende orkesten. ‘3 Musketiers’ wordt de tweede productie als orkestlid voor Anne!

Trombone

Frank Kleissen speelt de trombone!
Frank is gek van trombone spelen. Al sinds zijn 12de bespeelt hij dit instrument. Na een pauze van 29 jaar is hij weer begonnen met spelen in Enschede bij de Koninklijke Leo Harmonie. In die 29 jaar heeft hij onder andere als drummer in een popband gespeeld. Hij speelt ook nog een beetje gitaar en piano. Sinds een jaar of tien is hij nu dus weer actief als trombonist en de afgelopen 6 jaar is hij een vast lid van de Koos Mark Bigband. In 2013 heeft deze bigband meegewerkt aan een CD van Perry Hoogendijk,  solo tubaist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. De trombonesectie van de Koos Mark Bigband speelt ook als zelfstandig kwartet met een grote variatie aan muziek in de map, van klassiek tot jazz. Verder speelt Frank sinds januari bij de feestband D.I.S.C.O. door het hele land. Naast deze vaste bands valt Frank ook regelmatig in bij andere bands. Hij heeft ook nog een aantal malen meegewerkt aan concerten van het Orkest van het Groene Hart. Elk jaar doet hij mee met het orkest van het Erasmus College in Zoetermeer. Een van de hoogtepunten dit jaar was het Erasmus Muziekgala waar hij als 1ste trombonist in het orkest zat. ‘3 Musketiers’ wordt de vierde SPOT-productie waar Frank met groot plezier aan meewerkt.

Trompet

Maikel Lenssen speelt de trompet!
Maikel is tien jaar oud als hij begint bij de harmonie in Mierlo. In de volgende jaren komt hij via diverse orkesten en vooral via de Egerländer, Moravische en aanverwante muziek tijdens zijn militaire dienstplicht terecht bij het Fanfarekorps der Genie in Vught. Hij werd door de Philips Harmonie in Eindhoven gevraagd als invaller voor een concert en aansluitend een buitenlandse tournee; zijn invalbeurt heeft ruim 18 jaar geduurd. Een periode waarin hij enkele keren intensief heeft samengewerkt met Koos Mark, de bekende bigbandleider en arrangeur, die als geen ander de speelmanier in de lichte muziek kan uitleggen.In die periode heeft hij ook een jaar trompet gestudeerd bij Theo Wolters aan het Maastrichts Conservatorium. Ondanks zijn passie voor muziek, koos hij toch voor een loopbaan in de techniek. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Hij heeft enkele jaren in een dans- en showorkest gespeeld op bruiloften en partijen. Samen met zijn broer Harold – met wie hij in vele orkesten heeft gespeeld – heeft hij veel huwelijksmissen maar ook begrafenissen een muzikaal accent gegeven. De laatste jaren heeft hij gespeeld bij de Koninklijke Harmonie Delft en viel hij bij verschillende orkesten in, waaronder  het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en speelde hij bij enkele Proms-concerten. Tijdens de uitvoering Scrooge maakt Maikel kennis met Richard FitzHugh en dat leidt er toe dat hij als trompettist meespeelt in één van zijn musicals. In deze musical speelt hij niet alleen trompet, maar ook de bugel en – minder voorkomend – de piccolo-trompet. Een bijzonder recent optreden was het concert met het Tourorkest Rotterdam, waarmee hij tijdens de doortocht van de Tour de France op de Coolsingel als leadtrompettist niet alleen de bekende Studio Sport-tunes speelde, maar ook Shirma Rouse begeleidde. Vorig seizoen was Theatergroep SPOT nog op zoek naar een trompettist voor Legally Blonde. Richard FitzHugh tipte SPOT om Maikel te benaderen. Een fantastische ervaring en daarom ook dit jaar van de partij bij ‘3 musketiers, de musical’!

John Miles zong het en Maikel omarmt het: “Music was my first love”.

Keys 1

Luc Boot speelt de Keys!

Klarinet

Mariska Wesselo speelt de klarinet!

Hoorn

Guido speelt de hoorn!

Saxofoon

Kirsten van Harmelen speelt de saxofoon!
Naast dat Kirsten in de cast zit van ‘3 Musketiers’, zal ze ook in het orkest een aantal nummers mee gaan spelen!

Basgitaar

Michel speelt de basgitaar!

Fluit

Marjon speelt op de fluit!

Gitaar

Tobias speelt op de gitaar!

Muzikaal leider

Richard FitzHugh beleeft met ‘3 Musketiers’ zijn achtste productie als muzikaal leider bij Theatergroep SPOT. Richard is begonnen als eerste pianist bij ‘Into the Woods’ en heeft de afgelopen seizoenen de orkesten gedirigeerd en muziek gearrangeerd voor de overige producties.

Deze getalenteerde Engelsman studeerde eigenlijk wiskunde aan Cambridge, waarna hij verder ging met Composition aan the Royal College of Music in Londen en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Intussen werkt hij intensief met verschillende koren en werkt hij aan musical- en operaproducties op zowel amateur als professioneel vlak. Deze veelgevraagde dirigent, arrangeur en pianist werkte o.a. mee aan producties van Mavelle (Zoetermeer), Rits (Delft), Westend (Hoorn), Sempre Sereno (Wageningen) en Prestige (Voorburg). Daar komt ook nog bij dat hij een paar jaar geleden meewerkte als muzikaal leider bij ‘Musical Memories’ in Haarlem, een grootschalig musicalconcert met o.a. Rene van Kooten, Linda Wagemakers, Marleen vd Loo en Tony Neef.