Musicalkoor

Het musicalkoor van Spot

Wat is er nu leuker dan samen musicalliedjes zingen? Niets wat ons betreft! Ben je het hiermee eens? Sluit je aan bij ons musicalkoor! Minder intensief als een musicalproductie, net zo leuk.

De eerste koorrepetitie was gezellig! We zijn gestart met maar liefst 23 leden!

Over een periode van 35 weken (okt-juni) werkt het koor aan een divers repertoire. We zingen zowel bekende als minder bekende (musical)nummers. Er wordt gewerkt in blokken binnen bepaalde thema’s. In de eerste 10 weken (okt-dec) ligt de focus op kerst en musical. De eerste helft van de repetitie wordt besteed aan kerst, de tweede helft aan musicalmuziek. Hierbij wordt toegewerkt naar diverse kerstoptredens. Bijvoorbeeld in een zorginstelling (indien mogelijk i.v.m. corona) en op kerstmarkten.

Meedoen?

Lijkt het jou leuk je aan te sluiten bij het koor? Aansluiten kan gedurende het hele jaar (op gezette tijden). Stuur een mailtje naar info@theatergroepspot.nl met als onderwerp ‘aanmelden musicalkoor’.  

Voorafgaand aan je eerste repetitie wordt een stemtest afgenomen, een soort kleine auditie om je bereik te bepalen en je – indien je toegelaten wordt – in de juiste stemgroep te kunnen plaatsen. Repetities zijn elke maandagavond in Don Bosco, Rijswijk.

Maak kennis met Britt, onze koordirigent!

Britt startte haar muzikale carriere in 2003. Ze studeerde meerdere jaren aan het Nederlands Musical Ensemble en in het Koorenhuis.

In 2016 studeerde ze af aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, aan de opleiding muziektheater. Naast haar Bachelor of Music, behaalde ze ook haar lesbevoegdheid.

Ze begon al met het geven van zanglessen terwijl ze nog studeerde en liep stage bij Jeugdtheaterschool Rabarber, Zangschool Rotterdam en Zangstudio Den Haag. Ze gaf meerdere vocal training en auditie training lessen en workshops aan Codarts Muziektheater en de HAVO voor Muziek en Dans in Rotterdam.

​Britt is al jaren een deel van MusicalCamp. Ze ging in 2012 voor het eerst mee als deelnemer, werd daarna een deel van de crew en geeft sinds 2021 les aan de deelnemers van kamp in de vakken Ensemble, Spel en Liedinterpretatie. 

Ze geeft zanglessen, lied interpretatielessen en zangtechniek workshops bij Zangstudio Den Haag en was al eerder betrokken bij Spot, waar ze een aantal zangtechniek workshops gaf.

Tijdens haar studie heeft Britt verschillende vocale technieken onderzocht, zoals Estill Voie Training System, Complete Vocal Technique en Universal Voice Training System. 

Tijdens haar lessen gaat Britt graag op zoek naar de mogelijkheden van een stem, zodat een deelnemer vocaal alle keuzes kan maken die hij/zij/hen wil. Door verschillende oefeningen te doen, zul je leren je bereik te vergroten en te versterken en meer mogelijkheden binnen je stem te ontdekken. Daarnaast let ze graag op tekstbesef en interpretatie. 

Ook binnen het koor van Spot, zullen we op zoek gaan naar wat we vocaal allemaal kunnen bereiken. Samen zingen is zoveel meer dan alleen nootjes studeren. Britt zal zich voornamelijk bezighouden met muzikaliteit, samenklank en sound van het koor. Ze heeft enorm voor zin om voor Spot aan de slag te gaan!

Britt van Schie