Creatives

 

Theatergroep SPOT streeft ieder seizoen weer naar het hoogst haalbare niveau voor de musical. Daarom werken we samen met professionals die het beste uit de spelers weten te halen en de productiewerkzaamheden coördineren. Wij stellen onze creatives graag even voor.

Laura Burgmans – regie
Laura heeft een opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek te Hilversum gevolgd en aan de KleinKunstFactory te Tilburg. Ze speelde onder rollen in de musicalproducties: ‘Winclub on tour’ (Darcy), ‘Anatevka’ (understudy Golde en Yente) en ‘Mamma Mia!’ (understudy Roos). Laura is al jaren ook werkzaam als theaterdocente en regisseuse en was onder andere verbonden aan het Rijswijks Jeugdtheater (o.a. The Lion King, De Kleine Zeemeermin, The Wiz). Ook speelde zij in diverse producties van Theaterrestaurant Toussaint en was ze werkzaam als presentatrice bij de Top2000 van radio 2.Voor de jeugd maakte Laura eerder met Theatergroep POP de populaire voorstellingen rondom het bijzondere meisje ‘Knofje’ en toerde ze met de voorstellingen ‘Knofje en het circus’ en ‘Knofje waar zit je?’ het hele land door.

Momenteel vormt Laura samen met Norman van Huut het muziektheater gezelschap ‘De Toren van Geluid’. Een gezelschap wat zich richt op peuters en kleuters. Rondom de karakters ‘Pim & Pom’ van Fiep Westendorp maakten zij hiermee de succesvolle voorstelling ‘Pim & Pom – Anders dan anders’. Een nieuw deel kon hierop niet uitblijven en werd ‘Pim & Pom – Fieperdepiep!’: een voorstelling speciaal geschreven om het 100e jubileumjaar van de illustratrice te vieren. In alle theaters door het hele land is de voorstelling dit en volgend seizoen te zien.

Anne Aerts – zang
Anne Aerts is zangeres, actrice en performer opgeleid aan Codarts, het Conservatorium in Rotterdam in de richting Muziektheater, en the Royal Academy of Music in Londen, in de richting Musical Theatre. Tijdens haar opleiding kreeg zij zangles van o.a. Antoinette Kouwenberg, Alberto ter Doest, Mary Hammond en Anne-Marie Speed. Naast de uitvoerende kant van het vak heeft zij tijdens haar opleiding ook haar lesbevoegdheid behaald
Na het afronden van de opleiding was Anne o.a. te zien in West Side Story van het Concertgebouw, zong in het koor van het concert Curtain Up in het Prince Edward Theatre in Londen, en maakt deel uit van Theatergroep Blender waarmee zij muziektheater voorstellingen maakt en speelt. Daarnaast is zij werkzaam als zangdocente en vocal coach bij verschillende (amateur)producties zoals Het Augustijns Theater en MusiQal van studentenvereniging Quintus. Dit jaar neemt Anne de rol van zangcoach voor haar rekening

Tanya van der Kooij – dans

Tanya is danseres en choreografe. Zij volgde haar opleiding aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts te Amsterdam. Zij was werkzaam als uitvoerend danseres in musicals zoals Tarzan de Musical en voor choreografen als Sergio Trujillo, Anthony van Laast, Natasja Lammers en Gerals van Windt.

Na een aantal jaren in het werkveld besloot zij zich toe te leggen op choreografie. Zij choreografeert nu op freelance basis voor zowel professionals als amateurs in opdracht van o.a. het Dutch Academy for Performing Arts en WOP Entertainment.

Daarnaast is zij de oprichtster van en choreografe bij The Dancing Camera; een danscollectief dat producties maakt waarbij dans en nieuwe technologie elkaar aanvullen en verrijken. Zij staan nu met de voorstelling #SHARE op het Café Theater Festival in Utrecht en het Fringe festival in Delft.

Richard FitzHugh – muzikaal leider
Richard FitzHugh beleeft met ‘Petticoat, de musical’ zijn negende productie als muzikaal leider bij Theatergroep SPOT. Richard is begonnen als eerste pianist bij ‘Into the Woods’ en heeft de afgelopen seizoenen de orkesten gedirigeerd en muziek gearrangeerd voor de overige producties.

Deze getalenteerde Engelsman studeerde eigenlijk wiskunde aan Cambridge, waarna hij verder ging met ‘Composition’ aan the Royal College of Music in Londen en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Intussen werkt hij intensief met verschillende koren en werkt hij aan musical- en operaproducties op zowel amateur als professioneel vlak. Deze veelgevraagde dirigent, arrangeur en pianist werkte o.a. mee aan producties van Mavelle (Zoetermeer), Rits (Delft), Westend (Hoorn), Sempre Sereno (Wageningen) en Prestige (Voorburg). Daar komt ook nog bij dat hij een paar jaar geleden meewerkte als muzikaal leider bij ‘Musical Memories’ in Haarlem, een grootschalig musicalconcert met o.a. Rene van Kooten, Linda Wagemakers, Marleen v/d Loo en Tony Neef.

Vera van Hulst – productie
Vera van Hulst heeft theater-, film- en televisiewetenschappen gestudeerd in Utrecht. Ze volgde daar de specialisatie ‘Filmdramaturgie’ en runde tevens het productiebureau ‘Video’, een productionele werkgroep waarbinnen studenten hun opgedane kennis omtrent film in de praktijk konden brengen. Tijdens en na haar opleiding was zij betrokken bij een groot aantal korte films, zowel als regisseur als dramaturg en opnameleider. Na haar opleiding volgde Vera de passie die zij als klein kind altijd al had en ging ze werken bij het grote internationale circus ‘Cirque du Soleil’. Zij bekleedde daar de functie ‘Front of House Supervisor’ en reisde jarenlang heel Europa door met de shows ‘Varekai’, ‘Corteo’, ‘Totem’ en ‘Alegria’. Zo ontdekte Vera dat haar grootste passie is, waar kunst en publiek samenkomen. Ze besloot dan ook verder te willen in de theaterwereld. Zo kwam ze twee seizoenen geleden bij Theatergroep SPOT terecht. Zij ging aan de slag als productieleider voor de productie ‘Moulin Rouge’ om vervolgens tijdens ‘Legally Blonde’ daarnaast de functie van regieassistent te vervullen. Ook dit seizoen vervult ze deze combinatiefunctie.