Acteurs en actrices: opgelet!

mei 2, 2018

Auditie oproep: Midzomernachtdroom

In Shakespeare’s Midzomernachtdroom is niets wat het lijkt. Geliefden treffen elkaar in het holst van de nacht. Op zoek. Naar avontuur. Naar spanning. Naar elkaar. Of toch een ander? Hoofd, hart en buik nemen het van elkaar over. Zo zien we Hermia en Lysander. Zij belichamen ‘puppy-love’, blinde verliefdheid. Helena en Demetrius zijn dat stadium voorbij. Demetrius wil iets anders, en wordt verliefd op Hermia. Dan hebben we nog Theseus en Hippolyta. Hun relatie is een machtsspel; wie weet wie te veroveren? Maar aan dat spel zullen ze zich nooit volledig overgeven. Oberon en Titania daarentegen vechten de strijd vol overgave uit. Midzomernachtdroom draait om de liefde. De wereld van het theater en de echte wereld, geveinsde en echte liefde, waken en dromen: het loopt allemaal in elkaar over. Tot ieders hoofd op hol slaat. Wat betekent de liefde nog, als alles slechts illusie is?

Wil jij meespelen in de tweede toneelproductie van Theatergroep SPOT? Meld je dan nu aan voor de audities door een mail te sturen naar: info@theatergroepspot.nl. Stuur je contactgegevens met een beknopte beschrijving van je speelervaring naar dit adres, onder vermelding van ‘Auditie MZND’.

De audities vinden plaats in de middag van zaterdag 19 mei in Studio Drang in Den Haag (Scheplkade 45). Voor de auditie krijg je een stukje tekst opgestuurd dat je uit je hoofd leert. Tijdens de auditie zal je met een groep van ongeveer 10 personen gaan werken met de regisseuse Nina Sondagh. Ook Darwick Fos (regie-assistent) is aanwezig.

Wat praktische info die je vooraf moet weten:

  • Cast: Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar een cast van 12 spelers. De verhouding man/vrouw is nog open. Wij zijn op zoek naar spelers met spelervaring, humor en lef!

  • Planning: je dient rekening te houden met de volgende data:
    • Woensdag 13, 20 en 27 juni van 20 – 22 uur voor kennismaking, scriptlezen etc. Daarna is er een zomerstop om teksten te leren.  
    • Start repetities 26 september op de woensdagavond van 20 – 22 uur. Naast de wekelijkse repetities zullen er ook repetitieweekenden worden gepland.
    • De voorstellingen vinden plaats op 22, 23, 29 en 30 maart 2019 (onder voorbehoud).

De repetitielocatie is in Den Haag (hoogst waarschijnlijk Mariahoeve).

  • Er zijn maximaal 30 plekken voor de audities dus meld je snel aan. Inschrijving gaat op volgorde van ontvangst.

Reacties staat uit voor Acteurs en actrices: opgelet!

Tags ;

Comments are closed.