PORTRET LUCILLE FRANK: INTERVIEW MET KELLY KWA

juli 22, 2018

PORTRET LUCILLE FRANK: INTERVIEW MET KELLY KWA

Nynke Hutter

 

Wat voor vrouw was Lucille Frank volgens jou?

Lucille Frank was een keurig opgevoede vrouw uit een goed welgesteld milieu. Mijn beeld van haar is dat ze op zoek was naar het perfecte plaatje met een man van goeden huize met een goede baan en een ideaal gezinsleventje in een vertrouwd dorp. In de versie zoals wij hem spelen denk ik dat ze oprecht dacht verliefd te zijn op Leo, aangetrokken door zijn goede afkomst en salaris. Het ideale huisje boompje beestje beeld bleek echter niet helemaal te kloppen toen ze eenmaal getrouwd met hem was. De echte gevoelens en uitdaging van trouw komen pas nadat ze besluit volledig achter haar man te staan en voor hem te strijden.

 

Waar stond zij symbool voor in die tijd?

Wat ik kan bewonderen is dat ze ondanks alle stemmen tegen, toch zo achter haar man is blijven staan. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat een vrouw in die cultuur met een goed milieu ook haar rug had kunnen keren naar haar man en voor haar eigen hachje en reputatie had kunnen gaan.

 

Jij mag de rol van Lucille vertolken. Wat vind je hiervan/wat betekent deze rol voor jou?

Ik vind het geweldig! Het is een rol die qua stem bij mij past en waarin ik mij makkelijk kan verplaatsen. Niet omdat ik nu ook maar enigszins hetzelfde mee heb gemaakt, maar omdat het karakter gewoon fijn te spelen is. Met zowel een timide kant als een kant waarin ze woedend een krant naar Leo’s kop wilt gooien. Heerlijk.

 

Hoe bereid je je voor op het spelen van deze rol?

Niet (bewust). Wanneer ik scenes van karakters lees heb ik altijd een bepaald beeld voor me. Net zoals wanneer je een boek leest en je de wereld direct voor kan stellen. Zo probeer ik ook het karakter dat ik speel te portretteren. In overleg met het artistiek team of je tegenspelers wordt dat beeld bijgesteld of juist bevestigd.

 

Wat zijn de gelijkenissen tussen jou en Lucille? (als die er zijn)

Haha moeilijk. Ik zou ze niet direct kunnen benoemen.

Reacties staat uit voor PORTRET LUCILLE FRANK: INTERVIEW MET KELLY KWA

Tags ;

Comments are closed.