Theatergroep SPOT speelt

Jekyll & Hyde

In mei 2023 brengt Theatergroep SPOT de intrigerende musical ‘Jekyll & Hyde’ naar het (openlucht) Zuiderparktheater. Een musical waarin de strijd tussen goed en kwaad centraal staat.

Londen, 1888. Een welvarende miljoenenstad met een rijke elite, maar ook sloppenwijken overladen met armen. Ondanks hun verschillende posities in de maatschappij huist in elk van hen zowel het goede als het kwade. Dr. Henry Jekyll is gedreven de mensheid te verheffen door het kwade uit te roeien. De elite verwerpt echter zijn ideeën en bestempelt ze als onethisch. Hij neemt daarom een drastisch besluit, met desastreuze gevolgen voor zijn omgeving, zijn verloofde en hemzelf.

Dit horrordrama is gebaseerd op het boek The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde van Robert Louis Stevenson. Het AT van de musicalproductie bestaat uit Ino Mijland (regisseur), Richard FitzHugh (vocal coach en muzikaal leider) en Eugene Jans (choreograaf). 

Geniet van deze show onder begeleiding van een live orkest op 12, 13, 14 mei 2023 in het openluchttheater Zuiderpark.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het Zuiderpark theater en kosten €24,50 per stuk (Excl. €1 servicekosten).

Speeldata en tijden
12 mei – 20.00 uur
13 mei – 14.00 uur
13 mei – 20.00 uur
14 mei – 14.00 uur

Wij willen onze musical graag toegankelijk maken voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen met een kleiner budget. Wij geloven in de verbindende kracht van theater. Daarom zijn wij een actie gestart waarbij je een ticket kunt doneren. Zo kunnen wij nog meer mensen een geweldige avond of middag verzorgen!

De tickets worden via stichting Quiet verdeeld. Zo komen de kaartjes bij precies de juiste mensen terecht.

In each of us, two natures are at war- the good and the evil

- Dr. Jekyll Hyde

Theatergroep SPOT is een Haagse theatervereniging voor volwassenen met een passie voor theater in een uitvoerende en/of ondersteunende rol. Iedereen die lid is van onze vereniging draagt een steentje bij aan onze jaarlijkse productie: door mee te spelen, maar ook door decor te klussen, rekwisieten te verzamelen en te helpen bij productionele organisatie. We zijn een hechte en betrokken groep met volwassen leden van alle leeftijden. Een lidmaatschap bij SPOT is leerzaam, verrijkend en vooral ontzettend leuk!

Meer weten of lid worden?

Lees het hier

Artistiek team

We zijn een ambitieuze groep, dat mag duidelijk zijn. Om deze ambities waar te maken, werken we ieder seizoen samen met professionals voor begeleiding op zang, dans en spel.

Muzikaal leider & Vocal coach

Richard FitzHugh

Richard studeerde wiskunde op Cambridge en vervolgens Music Composition aan de Royal College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2005 werkt hij als componist, dirigent, arrangeur en pianist voor zowel professionele projecten als amateurvoorstellingen.

⁠Zijn werk als componist werd uitgezonden op nationale radio in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Als vocaal en instrumentaal arrangeur schreef hij voor groepen in Nederland, België en Frankrijk, waaronder Theaterzanggroep Prestige, Pandora Werktheater, Theater KA en twee volledig nieuwe musicals, Man op Duivelseiland (voor Stichting Nieuw Theaterwerk) and Tybalt.

Als muzikaal leider was hij betrokken bij in totaal meer dan 50 producties, waaronder bij Storytellers (Zoetermeer), Sempre Sereno (Wageningen), Theater de Leeuw producties (Arnhem), Theaterzanggroep Prestige (Voorburg), theatergroep SPOT (Den Haag) en pop-musicalkoor New Sound (Delft). Momenteel werkt hij mee aan producties van Our House en Sweeney Todd en is bezig met het eerste seizoen van zijn eigen groep, Phoenix Vocals.

Regisseur

Ino Mijland

Ino studeerde in 2020 af aan de Academie voor Theater als docerend theatermaker. Sindsdien is zij werkzaam als docent, maker en regisseur bij theaterschool Rabarber, theaterhuis DOX en als freelancer bij verschillende gezelschappen.
Zo maakte zij afgelopen jaar onder andere met 30 jongeren een voorstelling voor Festival Classique over opgroeien met een te zware rugzak vol klimaatstress, volwassengedoe en prestatiedruk. Deze speelde op het strand met een live orkest.
Haar regies zijn speels, beeldend, muzikaal scherp en laat elke speler in diens kracht staan.
Ze kijkt vol enthousiasme uit naar het regisseren van de nieuwe musical Jekyll&Hyde.
Choreograaf

Eugène Jans

Na het afronden van zijn CIOS sportopleiding is Eugène gaan studeren aan de dansacademie Lucia Marthas. Deze opleiding maakte hij niet af omdat hij de kans kreeg om mee te spelen in de musical Miss Saigon (Stage Entertainment). Daarna speelde hij in Nederland en Duitsland in meerdere musicals waaronder Saturday Night Fever, 3 Musketiers, Beauty & The Beast, La Cage Aux Folles & Zorro en in al die jaren bleef hij ook lesgeven in turnen en dans en richte hij zich op het regisseren en choreograferen van theater en tv shows. 

Hij gaf o.a. les aan de studenten van Lucia Marthas, DAPA, Codarts en het CIOS en was betrokken bij verschillende musical verenigingen. 

Eugène houdt er van om met enthousiaste, getalenteerde en gedreven mensen te werken en om samen te werken met andere creatives. Hij kijkt er dan ook erg naar uit om deel te mogen maken van 1 van zijn favoriete musicals “Jeckyll & Hyde”.