Theatergroep SPOT speelt

Jekyll & Hyde

In mei 2023 brengt Theatergroep SPOT de intrigerende musical ‘Jekyll & Hyde’ naar het (openlucht) Zuiderparktheater. Een musical waarin de strijd tussen goed en kwaad centraal staat.

Jekyll & Hyde is een horror-drama musical, gebaseerd op het boek Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde van Robert Louis Stevenson. Een imponerend verhaal over 1 man met 2 kanten -aan de ene kant een dokter, gepassioneerd en romantisch, en aan de andere kant een angstaanjagende maniak. Dr. Jekyll is gedreven om een manier te vinden om de mensheid te redden van alle lijden. Maar als niemand zijn ideeën serieus neemt, besluit hij zichzelf als proefkonijn te nemen met desastreuze gevolgen.

Ook dit jaar worden wij begeleidt door een live- orkest.

Wil jij volgend jaar samen met ons dit bijzondere verhaal in het theater vertolken? Meld je dan nu aan voor de audities!

In each of us, two natures are at war- the good and the evil

- Dr. Jekyll Hyde

Theatergroep SPOT is een Haagse theatervereniging voor volwassenen met een passie voor theater in een uitvoerende en/of ondersteunende rol. Iedereen die lid is van onze vereniging draagt een steentje bij aan onze jaarlijkse productie: door mee te spelen, maar ook door decor te klussen, rekwisieten te verzamelen en te helpen bij productionele organisatie. We zijn een hechte en betrokken groep met volwassen leden van alle leeftijden. Een lidmaatschap bij SPOT is leerzaam, verrijkend en vooral ontzettend leuk!

Wij repeteren op vrijdagavonden van 19.30 tot 22.30 uur. Daarnaast hebben wij door het jaar heen verschillende repetitieweekenden, dit ontvang je in een jaarplanning.

Ieder lid van SPOT is een basislid en betaald daarom €7,50 basiscontributie per maand.
De contributie voor de musicalmodule bedraagt in 2023 €400,-.

Artistiek team

We zijn een ambitieuze groep, dat mag duidelijk zijn. Om deze ambities waar te maken, werken we ieder seizoen samen met professionals voor begeleiding op zang, dans en spel.

Muzikaal leider & Vocal coach

Richard FitzHugh

Richard studeerde wiskunde op Cambridge en vervolgens Music Composition aan de Royal College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2005 werkt hij als componist, dirigent, arrangeur en pianist voor zowel professionele projecten als amateurvoorstellingen.

⁠Zijn werk als componist werd uitgezonden op nationale radio in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Als vocaal en instrumentaal arrangeur schreef hij voor groepen in Nederland, België en Frankrijk, waaronder Theaterzanggroep Prestige, Pandora Werktheater, Theater KA en twee volledig nieuwe musicals, Man op Duivelseiland (voor Stichting Nieuw Theaterwerk) and Tybalt.

Als muzikaal leider was hij betrokken bij in totaal meer dan 50 producties, waaronder bij Storytellers (Zoetermeer), Sempre Sereno (Wageningen), Theater de Leeuw producties (Arnhem), Theaterzanggroep Prestige (Voorburg), theatergroep SPOT (Den Haag) en pop-musicalkoor New Sound (Delft). Momenteel werkt hij mee aan producties van Our House en Sweeney Todd en is bezig met het eerste seizoen van zijn eigen groep, Phoenix Vocals.

Regisseur

Ino Mijland

Ino studeerde in 2020 af aan de Academie voor Theater als docerend theatermaker. Sindsdien is zij werkzaam als docent, maker en regisseur bij theaterschool Rabarber, theaterhuis DOX en als freelancer bij verschillende gezelschappen.
Zo maakte zij afgelopen jaar onder andere met 30 jongeren een voorstelling voor Festival Classique over opgroeien met een te zware rugzak vol klimaatstress, volwassengedoe en prestatiedruk. Deze speelde op het strand met een live orkest.
Haar regies zijn speels, beeldend, muzikaal scherp en laat elke speler in diens kracht staan.
Ze kijkt vol enthousiasme uit naar het regisseren van de nieuwe musical Jekyll&Hyde.
Choreograaf

Wij zoeken jou!

Wij zoeken jou!

Voor onze nieuwe productie is Theatergroep SPOT op zoek naar een enthousiaste choreograaf!

 

Voor de periode van september tot en met mei zijn wij op zoek naar iemand die voor onze amateurmusicalproductie choreografieën maakt en de groep aanleert. In overleg met de regisseur zal je ook verantwoordelijk zijn voor delen van de staging.

 

Je zal gaan werken met een enthousiaste en ambitieuze groep volwassenen die, na een enorm succes met ‘9 to 5’, ook dit jaar weer een prachtige productie wil neerzetten.

 

Wij bieden jou een marktconform tarief op basis van gemaakte choreografieën. Onze repetities zijn standaard op de vrijdagavond in Rijswijk en als onderdeel van het Artistiek Team zal je al dan niet een deel van deze repetitieavonden aanwezig zijn. In overleg wordt bepaald om hoeveel aanwezigheid het gaat en welke data het betreft. Bij interesse kunnen wij een jaarplanning delen.

 

Kortom: zoek jij nog een leuk project en lijkt deze uitdaging je wat? Graag horen we je reactie voor 8 september! Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen via info@theatergroepspot.nl.