Theatergroep SPOT speelt

RENT

In Juni 2024 brengt Theatergroep SPOT, onder leiding van regisseur Ino Mijland en Muzikaal Leider Richard FitzHugh, de klassieker RENT naar Theater Korzo in Den Haag.

525.600 minuten, wat maakt een leven? Hoe meet je een jaar? Mark, een documentairemaker besluit een film te maken (zonder script) over het leven in de kunstenaarswijk waar hij woont. Het doek is het kraakpand waar hij en zijn vrienden wonen, de verhaallijn is hun leven. Hoe overleven deze jonge bohémiens in een snelle en chaotische New York? Wat als HIV/AIDS je leven verandert? En wat doe je als je wilt blijven vechten tegen het kapitalisme, maar jezelf daardoor dreigt te verliezen?

Koop nu je tickets!

RENT

13 juni 20.00 uur
14 juni 20.00 uur
15 juni 14.00 uur
15 juni 20.00 uur
16 juni 14.00 uur

Theater Korzo, Prinsestraat 42, 2513 CE Den Haag

* Tickets kunnen vanaf 1/06/2024 niet meer worden omgeboekt

Forget, Regret or life is yours to miss!

Theatergroep SPOT is een Haagse theatervereniging voor volwassenen met een passie voor theater in een uitvoerende en/of ondersteunende rol. Iedereen die lid is van onze vereniging draagt een steentje bij aan onze jaarlijkse productie: door mee te spelen, maar ook door decor te klussen, rekwisieten te verzamelen en te helpen bij productionele organisatie. We zijn een hechte en betrokken groep met volwassen leden van alle leeftijden. Een lidmaatschap bij SPOT is leerzaam, verrijkend en vooral ontzettend leuk!

Meer weten of lid worden?

Lees het hier

Artistiek team

Maak kennis met het artistieke team van RENT!

Muzikaal leider & Vocal coach

Richard FitzHugh

Richard studeerde wiskunde op Cambridge en vervolgens Music Composition aan de Royal College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2005 werkt hij als componist, dirigent, arrangeur en pianist voor zowel professionele projecten als amateurvoorstellingen. ⁠

Zijn werk als componist werd uitgezonden op nationale radio in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Als vocaal en instrumentaal arrangeur schreef hij voor groepen in Nederland, België en Frankrijk, waaronder Theaterzanggroep Prestige, Pandora Werktheater, Theater KA en twee volledig nieuwe musicals, Man op Duivelseiland (voor Stichting Nieuw Theaterwerk) and Tybalt.

Als muzikaal leider was hij betrokken bij in totaal meer dan 50 producties, waaronder bij Storytellers (Zoetermeer), Sempre Sereno (Wageningen), Theater de Leeuw producties (Arnhem), Theaterzanggroep Prestige (Voorburg), theatergroep SPOT (Den Haag) en pop-musicalkoor New Sound (Delft). Momenteel werkt hij mee aan producties van Our House en Sweeney Todd en is bezig met het eerste seizoen van zijn eigen groep, Phoenix Vocals.
Regisseur

Ino Mijland

Ino studeerde in 2020 af aan de Academie voor Theater als docerend theatermaker. Sindsdien is zij werkzaam als docent, maker en regisseur bij theaterschool Rabarber, theaterhuis DOX en als freelancer bij verschillende gezelschappen.
Zo maakte zij afgelopen jaar onder andere met 30 jongeren een voorstelling voor Festival Classique over opgroeien met een te zware rugzak vol klimaatstress, volwassengedoe en prestatiedruk. Deze speelde op het strand met een live orkest.
Haar regies zijn speels, beeldend, muzikaal scherp en laat elke speler in diens kracht staan.