Wij zijn Theatergroep SPOT!

Musicals Musicalkoor Toneel Concerten

Wij zijn een Haagse vereniging voor volwassenen met passie voor theater in een uitvoerende en/of ondersteunende rol. Theatergroep SPOT staat bekend als een van de grootste, beste en leukste theaterverenigingen in de regio.

Wie wij zijn…

Wij zijn een inclusieve vereniging, bestaande uit enthousiaste leden en vrijwilligers van alle leeftijden met een grote passie: theater – of dit nu in een uitvoerende of ondersteunende rol is. Van musical tot toneel en kleinkunst: wij willen kansen creëren om podiumkunst daadwerkelijk een podium te bieden. 

Wij zijn gevestigd in Den Haag, maar onze leden komen uit het hele land. Bij Theatergroep SPOT handelen we vanuit betrokkenheid, waardering en respect. In het delen van onze passie streven we samen naar een goede balans tussen kwaliteit en plezier. Iedereen die lid is draagt zijn steentje bij aan de vereniging. Met een gemotiveerde groep leden, een professioneel artistiek team en een sterk bestuur streven we ieder jaar naar kwalitatief hoogstaande theateractiviteiten waar het plezier vanaf spat.

Wat wij doen…

Theatergroep SPOT is in 1986 ontstaan als onderdeel van het Rijswijks Jeugdtheater en is vanaf 1996 als zelfstandige vereniging doorgegaan in Den Haag. Dat betekent dat we inmiddels ruim 30 jaar lang producties maken en daar zijn wij natuurlijk erg trots op. Ieder seizoen brengen we een grote musical naar Den Haag (waaronder de laatste jaren Petticoat, All Shook Up en 9 to 5). We geven concerten in verzorgingstehuizen en doen tal van andere kleinschalige projecten (bijvoorbeeld optredens als Dickenskoor tijdens kerst). Vanaf 2017 hebben we ons ook gericht op toneel en inmiddels hebben we twee toneelproducties gespeeld (onze laatste toneelproductie was Shakespeare ’s Midzomernachtdroom). In 2022 is daar ons Musicalkoor bijgekomen. Het koor werkt gedurende een seizoen aan een divers repertoire van musicalnummers. Daarnaast wordt er gedurende het seizoen toegewerkt naar een concert. 

De leden van Theatergroep SPOT zijn de spil van de vereniging. Leden vormen de commissies, zitten in het bestuur, de Raad van Toezicht, vormen de spelersgroep. Kortom: de leden zorgen er met elkaar voor dat er mooie producties op de planken komen.