Word lid!

Je komt voor het stuk, je blijft voor de groep!

Wij hebben een enthousiaste groep leden met een grote passie: theater - of dit nu in een uitvoerende of ondersteunende rol is. Iedereen die lid is draagt zijn steentje bij aan de vereniging.

De leden van Theatergroep SPOT zijn de spil van de vereniging. Leden vormen de commissies, zitten in het bestuur, de Raad van Toezicht, vormen de spelersgroep. Kortom: de leden zorgen er met elkaar voor dat er mooie producties op de planken komen. Naast de grote productie(s) en concerten doen we ook andere leuke activiteiten. Bijvoorbeeld ‘Spot zingt voor ouderen’, kerstcarols in Dickens style of  ‘Spot in concert’.

Wij zijn een inclusieve vereniging, bestaande uit enthousiaste leden en vrijwilligers van alle leeftijden met een grote passie: theater – of dit nu in een uitvoerende of ondersteunende rol is. Onze leden komen uit het hele land. Iedereen die lid is draagt zijn steentje bij aan de vereniging. 

Word lid!

Je kunt op verschillende manieren lid zijn van Theatergroep SPOT

Wanneer je lid wilt worden van Theatergroep SPOT, schrijf je je altijd eerst in als basislid. Dit kan vóórafgaand aan een productie, maar ook nadat je auditie hebt gedaan. Binnen het basislidmaatschap heb je verschillende rechten en plichten bij de vereniging. Vanuit dit basislidmaatschap kun je ook deelnemen aan een module.
Het moment dat we audities houden voor een productiemodule, zoals een nieuwe musicalproductie of voor ons musicalkoor, is vaak het moment dat nieuwe leden instappen. Als je mee wil doen aan een productiemodule, verwachten we dat je aanwezig bent tijdens repetities, je inzet voor de organisatie van een productie in bijvoorbeeld een commissie, en dat je contributie betaalt. 

Je kan je dus ook zonder mee te doen aan een productiemodule inzetten voor de vereniging middels dit basislidmaatschap. We moedigen dit van harte aan, omdat SPOT draait op haar vrijwilligers en leden.
Je kunt op verschillende manieren later besluiten je basislidmaatschap weer uit te breiden door deelname aan een musicalproductie of aan andere activiteiten die op dat moment worden aangeboden. Je kunt het hele jaar door basislid worden.

*Op het moment is het niet mogelijk in te stappen in het musicalkoor. Mocht je interesse hebben stuur ons een berichtje, dan houden we ja graag op de hoogte! Dit kan via de contactpagina of via info@theatergroepspot.nl

Contributie

Ieder lid betaalt als basislid €7,50 per maand contributie. Daarmee kun je deelnemen aan allerlei activiteiten en heb je stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering. Als je daarnaast deelneemt aan een module, betaal je voor die module losse contributie. Die contributie is afhankelijk van de grootte van de productie en duur van het repetitieproces. 

Seizoen 2022/2023:
– Musicalproductie: €400,-

Commissies

Bij Theatergroep SPOT werken we met zijn allen toe naar tal van activiteiten. Hiervoor maken we gebruik van een Artistiek Team, en zijn er gelukkig vele vrijwilligers die ons helpen. We doen echter ook een beroep op de leden bij het draaiende houden van de vereniging en het organiseren van verschillende producties. Daarom verwachten we dat ieder lid (ook basisleden) deelneemt aan een commissie dan wel aan optredens die vereniging hechter maken en ook een financieel steuntje in de rug zijn geven.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het volgende: het helpen bouwen en schilderen van decor, het helpen maken en verzamelen van kleding en rekwisieten e.d.

Lid worden?

Dat kan! Wij verwelkomen nieuwe leden het hele jaar door en zijn altijd blij met nieuwe aanmeldingen. Iedereen die zich in wil zetten voor of betrokken voelt bij Spot kan (basis)lid worden. Orkestleden, leden van de kledingcommissie, spelende leden, zingende koorleden, handige harry’s die graag decors bouwen. Samen zijn wij Spot!
Naast basislid kun je ook meedoen aan het musicalkoor of de productie, het zogeheten modulelidmaatschap. Wil je meezingen met ons musicalkoor? Wij verwelkomen het hele jaar door nieuwe koorleden (op gezette tijden). Wil je auditie doen om mee te spelen in een productie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram voor alle updates!

Meld je aan!