Skip to main content

Theatergroep SPOT speelt klassieker RENT in Den Haag
Kaartverkoop gestart!

DEN HAAG – Met veel plezier kondigt Theatergroep SPOT de kaartverkoop aan voor de populaire rockmusical RENT.

Theatergroep SPOT staat met deze energieke en emotionele voorstelling, onder leiding van regisseur Ino Mijland en muzikaal leider Richard FitzHugh, van 13 tot en met 16 juni 2024 op de planken van Theater Korzo, een bruisende culturele locatie in hartje Den Haag.

RENT vertelt het verhaal van een groep vrienden in New York City die worstelen met liefde, vriendschap en ambitie in een wereld met onbetaalbare huurprijzen. We volgen documentairemaker Mark die besluit een film te maken (zonder script) over het leven in zijn eigen kunstenaarswijk. De set is het kraakpand waar hij en zijn vrienden wonen, de verhaallijn is hun leven. Hoe overleven deze jonge bohemiens in het snelle en chaotische New York van de jaren 90? Wat als hiv en aids je leven veranderen? En wat doe je als je wilt blijven vechten tegen het kapitalisme, maar jezelf daardoor dreigt te verliezen?

Belangrijke thema’s in RENT zijn de strijd van de personages tegen gentrificatie, sociale onrechtvaardigheid en de impact van hiv en aids op de gemeenschap. Elk personage heeft eigen dromen, worstelingen en hunkeringen. De musical weeft deze verhalen samen met krachtige muziek en benadrukt het belang van leven in het hier en nu, aangezien de personages worden geconfronteerd met de onzekerheden van hun toekomst.

525.600 minuten, wat maakt een leven? Hoe meet je een jaar?

RENT is een baanbrekende rockmusical, geschreven door Jonathan Larson. Het verhaal speelt zich af in de jaren 90 in de kunstenaarswijk van New York City en is geïnspireerd op Giacomo Puccini’s opera “La Bohème”.Het stuk debuteerde in 1996 op Broadway en won vele prijzen. Het wordt geprezen voor zijn rauwe en eerlijke weergave van het stadsleven, diversiteit in de personages en de grensverleggende muzikale elementen. De iconische nummers, zoals “Seasons of Love” en “La Vie Bohème,” zijn onlosmakelijk verbonden met de musical en zijn wereldwijd geliefd. Het stuk is nog altijd actueel en inspirerend.

Geen schuld, geen spijt, je tijd is zo voorbij.
Geen ander pad, geen nieuwe vraag, alleen maar vandaag.

Muziek, liedteksten en verhaal van Jonathan Larson
Nederlandse vertaling door Daniel Cohen

Tickets
RENT is te zien van 13 t/m 16 juni 2024 in Theater Korzo in Den Haag. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.theatergroepspot.nl/huidige-productie en kosten €24,95 per stuk.

Speeldata en tijden
13 juni – 20.00
14 juni – 20.00
15 juni – 14.00
15 juni – 20.00
16 juni – 14.00

Koop hier uw tickets!

Over Theatergroep SPOT
Wij zijn een Haagse vereniging voor volwassenen met passie voor theater in een uitvoerende en/of ondersteunende rol. Theatergroep SPOT is in 1986 ontstaan als onderdeel van het Rijswijks Jeugdtheater en vanaf 1996 als zelfstandige vereniging doorgegaan in Den Haag. Dat betekent dat we inmiddels 30 jaar lang producties maken en daar zijn we natuurlijk trots op. Ieder seizoen brengen we een grote musical naar Den Haag, geven we concerten in verzorgingstehuizen en doen we tal van kleinschalige projecten. Bij Theatergroep SPOT handelen we vanuit betrokkenheid, waardering en respect. In het delen van onze passie streven we samen naar een goede balans tussen kwaliteit en plezier. Iedereen die lid is van onze vereniging draagt zijn steentje bij.
Meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact op via info@theatergroepspot.nl

Leave a Reply